Fifth Avenue Shoe Repair
Stockholm

Minimalism. En önskan om att undvika möbler. Det resulterade bland annat i att butiken för det svenska modemärket inreddes med trappliknande skulpturer som skruvade sig från golv till tak.

Arkitektritad minimalism med installationskänsla

V Ave Shoe Repair är ett svenskt modemärke som är känt för sina minimalistis­ka kläder med udda skärningar och (ibland) dramatiska draperingar. När man inredde sin butik på fashionabla Östermalm i Stockholm anlitade man arktiektbyrån Guise (idag Campus). Uppdraget såg dagens ljus för över 10 år sedan, men designen är tidlös och upplevs än idag som banbrytande och ultramodern trots att butiken dessvärre inte finns kvar längre.

Ptec fick förmånen att producera och montera de unika displaylösningarna. I den lilla fabriken i Kulltorp växte den vackra spiralformade trappan fram tillsammans med de unika kuberna. Allting monterades och sattes på plats av Ptec i butiken i Stockholm.

Jani Kristoffersen, en av Guise grundare berättar:

Ambitionen var att använda starka silhuetter och därför valde vi en dubbel spiralfromad trappa som grundform. För att spiralskepnaden skulle fungera som en funktionell exponeringsyta var vi tvungna att deformera trappans form tills den uppfyllde det kommersiella exponeringsbehovet. Deformeringen gav samtidigt trappan dess unika karaktär.

FASR007 Conceptstore©Lanceandjohn
FASR006 Conceptstore©Lanceandjohn
FASR003 Conceptstore©Lanceandjohn
FASR002 Conceptstore©Mattiaslindbäck
FASR003 Conceptstore©Mattiaslindbäck
FASR005 Conceptstore©Lanceandjohn
2A0

Trappan blev den viktigaste rumsbäraren av detaljhandelskonceptet Fifth Avenue Shoe Repair, men förutom trappan designades även ett flexibelt hyllsystem för att möta butikens behov. Varje hylla var särskilt utformad och skräddarsydd för de olika placeringarna i butiken. Hyllorna bestod av en strikt ram av stålstänger, som tillsammans skapade en matris av små kubformade utrymmen, alla med måtten 360x360x360 mm. 

Vad är viktigt för dig när du väljer leverantör?

– Att man är lyhörd för mina önskemål vilket ofta innebär krav på design och finish. Eftersom vi ofta arbetar med deadlines är det en fördel om leverantören är snabb i vändningarna och håller en hög servicegrad.

Hur kom du i kontakt med Ptec?

– Jag fick ett tips av Bjursås Snickeri i Dalarna för drygt 10 år sedan. Tipset slutade med att vi alla tre gjorde ett gemensamt projekt tillsammans.

Vilka egenskaper hos Ptec värdesätter du mest?

– Ptec håller en väldigt hög servicegrad och levererar alltid efter överenskommelse. Att vi är en återkommande beställare talar väl för sig självt på sätt och vis. Jag har bara gott att säga om Ptec.

 

Vill du diskutera butiksinredning som sticker ut? Kontakta oss!