Möt Marcus, nyanställd multitaskare på Ptec

4 mil till jobbet tur och retur eller 4 minuter? Lätt val för Marcus som dessutom hävdar att paradiset på jorden – det hittar man i Kulltorp.

Du är ganska ny på Ptec. Vad fick dig att börja jobba här och vad gjorde du innan?

– Innan jag började på Ptec, februari 2021, så arbetade jag som butikssäljare på Mekonomen, en tjänst jag hade i nästan sex år. En stor anledning till att jag började jobba på Ptec är att jag bor på samma ort som företaget är beläget, nämligen i paradiset på jorden, Kulltorp. Peter och jag har känt varandra i några år och jag vet att vi tänker lika om det mesta, så därför visste jag att jag skulle hamna på en bra arbetsplats.

Vad skulle du säga är viktigt för dig på en arbetsplats?

– Helt klart allas trevnad. Ett glatt humör, att hålla en god ton och att hjälpa varandra. Med de förutsättningarna har man stora möjligheter att göra ett bra jobb.

På webben står det att man ska kontakta dig när det gäller order, teknik och kvalitet. Vad innebär det egentligen?

– I runda slängar kan man säga att om man har frågor om leveranstider, funktion eller andra produktfrågor, då gör jag mitt bästa för leverera ett så bra svar som möjligt. Vill man bara ringa och kolla läget, så kan man göra det också.

Vad skulle du säga kännetecknar Ptec? Vad är ni bäst på?

– Vi jobbar med stor ödmjukhet och noggrannhet för att möta kundens önskemål. Vår organisation ger oss stor flexibilitet och vi försöker alltid hitta den bästa lösningen för ett så bra slutresultat som möjligt.

 

Marcus Elmersson på Ptec

När du inte jobbar, vad tycker du om att göra då?

– Större delen av fritiden går till att spela fotboll i den lokala fotbollsföreningen, Kulltorps GOIF. När jag inte gör det ger jag mig gärna ut på en löprunda, eller umgås med nära och kära. En söndag landar jag gärna i soffan och följer MotoGP på tv.

Slutligen. Om du vore en seriefigur – vilken skulle du vara då?

– Det är svårt att säga men en vän sa en gång att jag är som Hjulben i ”Gråben mot Hjulben”. Nu har jag inte sett dessa kortfilmer men jag hoppas att det betyder något snällt …

Marcus Elmersson påminner om hjulben enligt vissa

Looney Tunes kortfilmer om ”Hjulben mot Gråben”. Enligt Wikipedia är Gråben (Wile E. Coyote) och Hjulben (Road runner) två fiktiva djur som lever i Nordamerikas öken. Hjulben är en tuppgök med mycket långa ben som springer snabbare än tåget. Gråben är en brun prärievarg vars enda mål i livet är att fånga och äta Hjulben. Det lyckas han  aldrig med och han drar ALLTID det kortaste (oftast plågsamma) strået.